Reklam

söndag 18 mars 2018

Mot ny vecka...

Söndagz. Såg på nyheterna igår. Att när fler väljer elbilar, så kommer dom lokala elnäten få problem att kunna leverera el till laddningen av dom. Jaha då kommer snart ytterligare en anledning för bolagen som äger näten att höja elnätsavgiften! Borde dom inte redan tagit höjd för det genom alla andra höjningar dom omotiverat gjort genom åren? Dom skulle ju nämligen göra leveransen av el stabilare och säkrare för oss alla. Med andra ord skulle det väl redan vara fixat kan man ju tycka? Finns tydligen alltid en anledningar till att höja priset....(Bildkälla https://pixabay.com).

Trådlös överföring av el då? Kan det vara något för framtiden tro? Fast det är ju klart. Då måste ju "någon" bygga infrastrukturen för det också. Samt vem får troligen betala för omställningen från tråddragen el till trådlös el. Jo vi konsumenter....

Källa: https://www.nyteknik.se/energi/framgangen-de-har-skickat-10-kilowatt-tradlos-effekt-6394762


/funderalitemera
"Bankir: en person som lånar en sitt paraply när solen skiner och vill ha det tillbaka när det börjar regna."  - Mark Twain.

fredag 16 mars 2018

...tystnad...

Fredagz kväll. Ännu en arbetsvecka har passerat. Den kommer säkerligen inte hamna i historieböckerna den heller.  Det är full fart på jobbet och hjulen snurrar snabbare och snabbare. Får lite 2007 känsla över det hela. Minns att jag då nyfiken som jag var. Ställde frågan till en Chef ute hos en kund. Hur dom såg på att anställa flera och om det behövdes? Han svarade att det skulle dom gärna göra om det gick att hitta rätt folk? Lite så är det nog... Att hitta rätt folk i en brinnande högkonjunktur är alltid lika svårt. Men vi vet ju alla hur det vände redan 2008 från full fart till ingenting...

Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Finanskrisen_2007%E2%80%932008(Bildkälla https://pixabay.com).

Mitt innehav innehav i Nordea stör mig just nu. Men sälj då? Nja...det vill jag ju egentligen inte göra..än. På deras årsstämma röstade man igen flytt av huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors. Vad det exakt innebär, verkar det råda lite delande meningar om. Kommer då nästa års utdelning att beskattas som en utländsk utdelning med källskatt? Gör jag då nämligen inte bäst i att sälja av mina Nordea aktier? För att sen köpa tillbaka dom till min kapitalförsäkring. Är det möjligen någon som till 100% vet svaret på det?/funderaliteamera
Att komma hem till ett hus och inte höra något förutom tystnad....Det måste upplevas för att verkligen förstå hur det är att var helt ensam....


tisdag 6 mars 2018

Skulle du?

Tisdagz.. Nu börjar det ta sig. Måndagen är förbi och veckan börjar sakta men säkert rulla på. Innan man vet ordet av så är vi mitt i Onsdag. Då börjar jag i alla fall se ljuset i tunnel mot helgen. Som jag givetvis ser extra mycket fram emot den här gången. Eftersom jag tillsammans med en barndomskamrat ska ut prova olika drycker. Som oftast är gjord av bla malt och humle.

Igår kom jag av en händelse att tänka på två av mina andra vänner. Som jag inte sett på ett tag. Den ena har alltid haft ordnad ekonomi och alltid varit sparsam. På gränsen till riktigt snål. Medans den andra alltid varit en riktig slösare. Som aldrig haft koll på pengar in och pengar ut. För ett tag sen berättade min sparsamme vän att han i ett svagt ögonblick lovade den slösaktiga ett lån. Även om den sparsamme ångrade sig i samma ögonblick. Så stod han för vad han lovat. När ett år hade gått hade han hade ännu inte fått tillbaka några pengar. Trots löften om att det alltid var nästa månad en del skulle betalas tillbaka....Han väntar fortfarande på pengarna.

(Bildkälla https://pixabay.com)

Det fick mig att tänka lite. Skulle jag lånat ut 10 000 kr till min slösaktige vän. Svar nej...Men till någon i min familj hade jag däremot lånat ut.

Men hur skulle du ha gjort om en vän kom och ville låna 10 000 kr. Hade anledningen spelat någon roll? Eller hade du försökte hjälpa till på något annat sätt?


/funderalitemera

måndag 5 mars 2018

Återinvesterat..

Måndagz.. Ny vecka och utdelningssäsongen är i full gång. För mig dröjer det visserligen några veckor till. Innan nästa utdelning ramlar in på kontot. Då från Nordea och Swedbank. Det är verkligen något att se fram emot. Mars ser dessutom ut att bli min bästa utdelningsmånad på hela året. Ca 4366 kr förväntas ha inkommit på kontot innan vi stänger och går in i April månad. Det är nästa lika mycket som jag fick i utdelning under hela 2016.

Idag passade jag på att återinvestera utdelningen från Baltic Horizon Fund och American Shipping Company. Det räckte till hela 9st "Leroy Seafood Group". Som i sin tur har utdelning den 26 Maj.

/investeralitemera

söndag 4 mars 2018

Här och nu? Eller senare?

Söndagz.. Många av oss utdelningsinvesterare, drömmer om att utdelningarna ska täcka utgifterna för årets alla månader. För att slutligen kunna ta farväl av arbetslivets stress. Jo jag vet att alla inte har det som mål att gå i tidig pension. Men för mig är det i alla fall planen och drömmen.

Men tänk om du helt oväntat skulle få 25 000 kr i handen. Skattade och klara redo att investeras? Vad skulle du göra med dom? Skulle du kanske vara ledig i en hel månad? Eller skulle du boka en resa till ett varmare land? Skulle du kanske bara investera dom? Eller kanske köpa den där klockan du så länge drömt om?


(Bildkälla: https://pixabay.com).

Ju mer jag tänker på det här? Ju mer osäker blir jag! För den rationella delen av mig, säger åt mig att investera dom påhittade 25 000 kr. För att komma närmare slutmålet. Även om det ligger flera år fram i tiden. Medans den orationella delen av mig säger. Men vad skönt det skulle vara att få vara ledig i en hel månad. Kombinera det med din semester i sommar. Så blir du ledig i två månader. Det skulle väl vara skönt?

Det är lätt att tro att man skulle göra på ett visst sätt när pengarna bara är påhittade och inte finns. Men hur tror du att du skulle göra om du fick 25 000 kr i handen? Skulle det vara ett lätt val eller skulle du som mig tveka?/funderalitemera

Reklam